Hike, run and … bike?

Hike, run and … bike?

maart 27, 2020 0 Door hikeandrun

Twee weken geleden bestond mijn sportuitrusting alleen uit twee paar hardloopschoenen en een hoop loopkleding. Ik was nog volop aan het trainen voor de marathon van Rotterdam. Toen ik afgelopen november mijn schema in handen kreeg, staarde ik nog vol verbazing naar de duurlopen van 3,5 uur. Zo lang? Dat kan toch niet? Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en heb ik aardig de smaak te pakken. Sterker nog, ik heb ontdekt dat ik die lange duurlopen de leukste trainingen van de week vind. Stiekem had ik al bedacht: na de marathon koop ik een racefiets. Dan kan ik nog langere afstanden afleggen en mooie, nieuwe plaatsen ontdekken.

Uren op pad …
Maar die marathon komt er voorlopig dus niet in april. De marathon van Rotterdam is verplaatst naar 25 oktober vanwege het coronavirus. Voor mij geen reden meer om nu uren achter elkaar te gaan hardlopen. Sterker nog, mijn trainer raadde aan om nu een stapje terug te doen qua loopbelasting. Urenlang hardlopen is nu niet nodig. Conditie behouden wel. En ik moet toegeven, de pees onder mijn linkervoet vond de lange lopen de laatste tijd ook niet meer zo fijn. Dus ik besloot om meteen maar op zoek te gaan naar een leuke racefiets. En aangezien mijn hele schoonfamilie fanatiek fietser is, was de keuze snel gemaakt.

“ Opeens realiseer je je wat voor een prestatie je als hardloper van je lichaam vraagt.”

… met een nieuwe liefde
Oke, dat is misschien wat overdreven. Maar toch, ik heb nu in 1 week al bijna 100 km doorgebracht met mijn nieuwe maatje. En dat beviel me erg goed. Geen pezen en knieën die na 25 kilometer lichtelijk protesteren. Na 45 kilometer voelen m’n benen wel wat moe, maar dit voelt echt totaal anders dan bij hardlopen. De belasting voelt minder intensief. Opeens realiseer je je dan ook wat voor een prestatie je als hardloper van je lichaam vraagt. Tienduizenden stappen tijdens de lange trainingen en om als kers op de taart een mooie tijd op de 42,2 kilometer neer te zetten. Dat is dus even uitgesteld, maar ondertussen vermaak ik me prima!

Combineren jullie ook meerdere sporten? Ik ben benieuwd!